image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

PD nu va susține moțiunea împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi

Cei 23 de deputați rămași în fracțiunea PDM nu vor susține moțiunea simplă depusă de Blocul ACUM împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

„Membrii fracțiunii au luat act de explicațiile ministrului Ciocoi, care a spus că regretă această exprimare nereușită și își cere scuze în față cetățenilor Republicii Moldova și veteranilor războiului de pe Nistru. Totodată, șeful diplomației moldovenești a menționat că parcursul european și implementarea Acordului de Asociere cu UE rămân priorități ale politicii externe a țării”, se spune într-un comunicat de presă al PD.

Aceeași sursă menționează că fracțiunea PDM „și-a reiterat caracterul condiționat de susținere a Guvernului Chicu” și că „l-au preîntâmpinat pe ministrul de Externe, dar și pe alți miniștri din actualul guvern, să se ocupe nemijlocit de activitatea executivă și să se abțină de la declarații politice, care dezbină societatea”.

Fracțiunile blocului ACUM, Platforma DA și PAS, au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, pe 13 februarie, curent, după ce ministrul a declarat că intervenția armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în 1992, nu a fost un act de agresiune, ci „o intervenție pentru a opri vărsările de sânge”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: