image
Sursa foto: Jurnal.md

EXCLUSIVITATE // Lista secretă a noilor ambasadori: Țulea renunță la fotoliul de ministru; Dragancea, printre candidați

Fostul consilier al premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, se află într-o listă secretă a candidaților pentru funcția de ambasador. Informația a fost oferită pentru Jurnal TV de surse care au solicitat anonimatul.

În listă se află și actualul ministru de Externe, Oleg Țulea, care ar urma să ocupe postul de ambsador al RM în Ungaria.

Solicitat să comenteze aceste informații, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceste informații.

În special, Țulea a fost întrebat pentru care merite Vitalie Dragancea se regăsește în lista candidaților propuși pentru funcția de ambasador.

„Avem o politică foarte strictă legată de promovarea diplomaților. Tot acest proces ține de prevederile legale și de principiul meritocrației. Nu cunosc alte informații și nu aș vrea să comentez, pentru că aș intra în zona speculațiilor”, a spus ministrul Țulea.

În lista secretă a viitorilor ambsadori se mai regăsesc Andrei Popov, Victor Osipov, dar și fostul ministru de Externe, Aureliu Ciocoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: