image
Sursa foto: gov.md

16 proiecte din cadrul Programului activităților de reintegrare au fost finalizate

16 din cele 42 de proiecte finanțate în cadrul Programului activităților pentru reintegrarea RM au fost finalizate. Alte 26 de proiecte sunt în proces de realizare.

Este vorba despre reparația sălilor de studii din grădinița de copii din satul Telița, raionul Anenii Noi, reparația capitală a sălii de festivități din cadrul Gimnaziul Ursoaia, raionul Căușeni, crearea Centrului de tineret în satul Mălăieștii Noi din raionul Criuleni. De asemenea, din mijloacele planificate în cadrul acestui program a fost construit un stadion multifuncțional în Holercani, raionul Dubăsari, a fost reparată clădirea Centrelor medicilor de familie din Leuntea și Grădinița al CMF Copanca, raionul Căușeni și a fost reparat capital acoperișul și executate lucrări exterioare la Oficiul administrativ din satul Sănătăuca, raionul Florești.

Totodată,au fost acordate ajutoare materiale în valoare de 800 mii lei celor opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană și alocate resurse pentru funcționarea delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control.

Amintim că Programul activităților de reintegrare a țării are un buget anual de 15 milioane lei, fiind eligibile pentru finanțare proiectele ce urmează a fi implementate în localitățile din Zona de Securitate și care reflectă activități specifice, cum ar fi dezvoltare comunitară și regională, reabilitare și renovare a infrastructurii locale, precum și acțiunile care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului. 

În acest an au fost selectate pentru finanțare 42 de proiecte din totalul de 120 de proiecte depuse. Dintre acestea, 5 milioane lei au fost alocate pentru modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, aproape 3 milioane lei pentru reparația și dotarea instituțiilor administrative, de cultură, sport și medico-sanitare și 6.2 milioane lei pentru iluminarea stradală și reconstrucția apeductelor din localitățile situate în Zona de Securitate.

În total, în perioada 2011 – 2019, au fost finanțate 393 de proiecte în valoare de 111.74 milioane lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: