image
Sursa foto: bani.md

Agenții firmei „Proimobil Company” ar fi intimidați și șantajați de fondatorul brandului; Musteață: „Acuzații FALSE”

„Proimobil Company SRL” atrage atenția că de câteva luni încoace, colaboratori și partenerii companiei vizate ar fi amenințați și șantajați de către fondatorul brandului „Proimobil”, Vladislav Musteață, care în prezent nu mai are niciun raport juridic cu compania sus menționată.

De cealaltă parte, Vladislav Musteață afirmă că acuzațiile aduse în adresa sa sunt false.

„ Prin abuz de încredere și promisiuni financiare tentante, dar ilegale, acesta a atras în schema sa infracțională, zeci de agenți imobiliari cu care Proimobil Company are semnate contracte de colaborare.

În termeni mai simpli Vladislav Musteață cumpără imobile din banii săi, le înregistrează pe numele agenților noștri, apoi le vinde la un preț mult mai mare. Majoritatea sumelor sunt colectate cash, apoi sunt scoase din R.Moldova.

Acțiunile sale aduc prejudicii în proporții deosebit de mari bugetului public prin neachitarea impozitelor ce derivă din sutele de tranzacții imobiliare.

De neînțeles este faptul cum Vladislav Musteață își continuă activitățile ilegale, deși are la activ 4 cauze penale pornite pe evaziune fiscală. Mai mulți colaboratori ne spun că dânsul operea cu argumentul condamnabil că „în țară e haos și că nimeni nu are timp acum să se ocupe de ceea ce fac agenții Pro Imobil”.

Cel mai grav este faptul că el atrage după sine persoane fizice despre care refuzăm să credem că au intenții infracționale. Exemplul fostei sale menajere, sau a fostei sale soacre, doamne care s-au pomenit cu zeci de apartamente înregistrate pe numele lor și cu datorii de milioane la FISC, poate fi adus în cazul multor alte persoane care azi figurează în diferite cauze penale.

Gravitatea situației a ajuns într-un punct critic având în vedere că cei aproape 300 de agenți imobiliari ai Proimobil Company lucrează astăzi pe străzi și semnează tranzacții imobiliare în portbagajul mașinilor personale. Cei care vin la sediul companiei sunt sunați și contrânși de către Vladislav Musteață.

Asemenea detalii sunt desprinse din materialul probant pe care l-am acumulat și care deja a fost trimis ieri către CNA, Procuratură și FISC. Aceste lururi le-au fost comunicate într-o ședință operativă și angajaților noștri care vin la oficiu își exprimă dezacordul față de activitățile ilegale și comportamentul inadecvat al lui Vladislav Musteață.

În lumina celor expuse ai sus, facem apel către autoritățile responsabile să ia în considerare gravitatea situației și să acționeze de o manieră operativă. În caz contrar, o companie care asigură sute de locuri de muncă și achită toate taxele la stat, riscă să intre în faliment”, se arată scris în comunicatul emis de

Contactat de Jurnal.md pentru o reacție, fondatorul companiei „Pro Imobil Grup”, Vladislav Musteață, spune că: „Acuzațiile sunt false, iar agenții care activează în companie pot confirma acest lucru”.

Mai mult, cel vizat afirmă că de fapt angajații firmei „Pro Imobil Grup” și unii agenți ar fi fost amenințați cu dosare la comandă, acestea fiind instrumentele de lucru ale fostei guvernări.

„Angajații sunt amenințați și șantajați cu dosare la comandă de un grup criminal organizat care din 2017, intimidează agenții. Nu le achită salariile de mai mult de doua luni, speriind colaboratorii cu noi dosare” , a mai menționat Vladislav Musteață.

Musteață a precizat că colectivul său este solidar în aceste condiții, iar agenții activează în regim obișnuit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: