image
Sursa foto: Profimedia Images

Oraș baricadat: Măsuri fără precedent pentru procesul lui Derek Chauvin, fostul polițist acuzat de uciderea lui George Floyd

Procesul lui Derek Chauvin, fostul polițist acuzat de uciderea lui George Floyd, un bărbat afro-american din Minnneapolis, începe în martie. Autoritățile se pregătesc cu măsuri de securitate fără precedent, baricadând tribunalul în care se va desfășura procesul, de teama unor proteste, relatează Fox 9, citat de Digi24.

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat protestele Black Lives Matter în întreaga țară și în lume, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genuchiul pe gâtul lui.

O filmare apărută ulterior  arată că trei polițiști, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd, bărbatul afro-american pe care îl trântiseră la pământ.

Chauvin va fi judecat singur, în timp ce alți 3 polițiști puși sub acuzare vor fi judecați mai târziu, în cursul verii.

Pentru procesul fostului polițist, care începe în 8 martie, au fost luate măsuri de securitate fără precedent. Geamurile clădirii în care se va desfășura protestul au fost baricadate cu placaj, iar în jur au fost montate garduri înalte de protecție.

De asemenea, primăria și alte clădiri importante din oraș sunt protejate cu garduri de protecție.

Adjunctul șefului poliției din Minneapolis, Erick Fors, a promis că orașul va fi pregătit pentru orice s-ar putea întâmpla în timpul procesului.

„Principala preocupare este prevenirea avarierii proprietăților, incendiilor sau furturilor”, a spus el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: