image
Sursa foto: captură video

Premierul Boris Johnson cere pedeapsă minimă de 14 ani pentru terorism: „Unii nu ar trebui să iasă niciodată din închisoare”

Premierul britanic Boris Johnson vrea o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani pentru infracțiunile legate de terorism, spunând că dacă aceasta ar fi fost în vigoare, atacul cu cuțit de vineri de la Londra nu ar mai fi avut loc.

„Aceşti infractori trebuie să execute fiecare zi a pedepsei lor, fără excepţie” a spus, duminică, Boris Johnson, la o conferință despre reabilitarea deținuților, organizată de Universitatea Cambridge într-o clădire aflată la doar câţiva paşi de locul atacului, London Bridge, potrivit AFP și Agerpres.

Atacul de pe London Bridge a fost comis de un bărbat care fusese condamnat pentru terorism şi eliberat condiţionat. Grupul jihadist Statului Islamic (SI) a revendicat atacul comis de britanicul Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, condamnat în 2012 pentru infracţiuni teroriste şi eliberat condiţionat după şase ani.

„Acest sistem trebuie să ia sfârşit – repet, trebuie să înceteze”, a spus Boris Johnson, aflat în plină campanie pentru realegerea sa la alegerile parlamentare anticipate din 12 decembrie.

„Pentru toate infracţiunile teroriste şi extremiste, condamnarea pronunţată de judecător trebuie să fie executată în mod efectiv: aceşti infractori trebuie să execute fiecare zi a pedepsei lor, fără excepţie”, a adăugat liderul conservator.

„Dacă există o condamnare pentru o infracţiune teroristă gravă, ar trebui să existe o pedeapsă obligatorie minimă de 14 ani şi unii nu ar trebui să iasă niciodată” din închisoare”, a menţionat premierul Marii Britanii.

Usman Khan a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe o durată nedeterminată în 2012, cu un minim de opt ani, fiind redusă la 16 ani în apel în 2013. El a fost trimis la închisoare pentru apartenenţă la un grup care intenţiona să comită un atac cu bombă la Bursa din Londra şi să creeze o tabără de antrenament pentru terorişti în Pakistan. Tot pe London Bridge, un alt atac revendicat de Statul Islamic s-a soldat cu opt morţi în 2017.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: