image
Sursa foto: gov.md

Nicu Popescu va întreprinde o vizită de lucru la Kiev; Cooperarea în domeniul energetic, unul din subiectele de pe agendă

Vicepremierul și ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va efectua în perioada 21 – 22 octombrie o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului său ucrainean Dmytro Kuleba.

În cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni vor fi abordate cooperarea în domeniul energetic, mediul ambiant, intensificarea schimburilor comercial-economice și reglementarea conflictului transnistrean.

Programul vizitei include întrevederi cu Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Ihor Yaremenko, viceministru responsabil pentru integrare europeană în cadrul Ministerului pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, vicepreședinte al Comisiei mixte pentru cooperare comercial-economică, Yuriy Vitrenko, directorul „Naftogaz” și cu reprezentanții Republicii Moldova în cadrul misiunii OSCE de monitorizare în Ucraina.

Vineri, pe data de 22 octombrie, începând cu ora 11:15, ministrul Nicu Popescu și omologul ucrainean Dmytro Kuleba vor susține o conferință de presă comună în incinta Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

comentarii: