image
Sursa foto: moldova.org

COVID-19 în RM: 28 de persoane se află în stare gravă; Care este starea de sănătate a celorlați pacienți

28 de persoane diagnosticate cu COVID-19 și internate în spitalele din țară se află acum în stare gravă, anunță ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

În cadrul Spitalului „Toma Ciorbă” sunt în stare gravă 25 de persoane, iar stare de gravitate medie se înregistrează la 73 de pacienți. Totodată 25 de persoane sunt în stare satisfăcătoare

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii se află acum internați zece pacienți. Este vorba de zece copii și două mame, stare de sănătate a acestora este de gravitate medie.

Potrivit Vioricăi Dumbrpveanu, la Spitalul Clinic Republican sunt spitalizate patru persoane, dintre care una este în stare de gravitate medie, iar trei sunt în evoluție stare gravă. Totodată la Institutul Mamei și Copilului este internată o mamă cu un copil, starea de sănătate a acesteia fiind de gravitate medie.

Până la această oră 1164 de persoane au fost testate în condiții de laborator, dintre care 149 au arătat un rezultat pozitiv la prezența noului coronavirus.

Viorica Dumbrăveanu a mai anunțat că în aceste zile se realizează instruirea personalului medical și anume a medicilor de familie care sunt responsabili de persoanele care stau în izolare la domiciliu și au contact direct cu ele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: