image
Sursa foto: IGSU

O cauză a viiturii de ieri de la Comrat, înnămolirea râului din preajmă; Peste 10 familii au rămas fără locuințe

Ploile de ieri au afectat peste 35 de gospodării din orașul Comrat, cinci persoane, inclusiv trei copii, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a fi evacuate din casele lor. Șeful IGSU, Mihai Harabagiu a anunțat că la momentul actual se întreprind lucrări de evacuare a bunurilor, pompare a apei și de curățare a caselor de nămol. Aproximativ 10 familii, care au fost nevoite să-și părăsească locuințele, sunt cazate temporar în căminele Universității din Comrat.

În satul Dezghingea, au fost inundate 37 de gospodării, cel mai mult au fost afectate subsolurile.

Aceeași sursă a mai adăugat că pe parcursul următoarelor 10 zile va fi efectuată expertiza tehnică a locuințelor avariate și vor fi evaluate pagubele.

Premierul Ion Chicu, care a întreprins ieri o vizită la fața locului, a dat asigurări că Guvernul va aloca resursele financiare din Fondul de Rezervă pentru lichidarea consecințelor, provocate de inundații.

Una din cauzele viiturii de ieri, potrivit autorităților locale, este înnămolirea râului din preajma acestor localități.

Primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov, a declarat că, estimativ, ar fi nevoie de peste 1 milion 800 de lei pentru lucrările de curățare a râului din localitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: