image
Sursa foto: Jurnal.md

Acuzațiile PSRM, desființate de ACTE; Vasile Năstase: Dodono-cebanii au distrus 140 de clădiri istorice, noi am apărat unul

Este o încercare disperată a binomului toxic Plahotniuc-Dodon de a salva campania electorală deja pierdută și o tentativă de a lovi în Andrei Năstase.

Astfel a calificat redactorul şef al publicaţiei „Glasul Naţiunii”, Vasile Năstase, conferința de presă desfășurată astăzi de socialiști în fața sediului „Glasul Națiunii”.

Socialiștii afirmă că publicația fondată de Vasile Năstase ar fi privatizat fraudulos clădirea de pe strada 31 august 1989.

„Am avut câștig de cauză în toate instanțele naționale, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a cerut Guvernului să execute hotărârea, lucru care s-a și întâmplat încă în 2011. Deși CEDO ne-a propus să inițiem procedura de recuperare a daunelor morale și materiale, am refuzat acest lucru, susținând în fața Înaltei instanțe că scopul nostru nu a fost condamnarea cu orice preț a Moldovei, ci doar obținerea unei decizii favorabile, lucru care s-a și întâmplat”, a declarat Vasile Năstase pentru Jurnal.md.

Fondatorul „Glasul Națiunii” afirmă că publicația se află în acest sediu deja de 30 de ani, timp în care clădrea, care face parte din patrimoniul istoric, a fost reparată din temelie și îngrijită.

„La insinuările nefondate și grobiene ale lui Ceban și a acoliților săi de la GBC, fac următoarele precizări. Publicația „Glasul Națiunii”, prima cu grafie latină din Moldova, se află în acest sediu din 1989, în curând vor fi 30 de ani. În toți acești ani am ocrotit sediul, l-am reparat din temelie. Am schimbat tavanul, podeaua, acoperișul, ușile și ferestrele, am făcut drenajul - și toate acestea cu propriile forțe, cu munca personală a angajaților”, a menționat Vasile Năstase.

„Dodono-cebanii au distrus 140 de monumente istorice, noi cei de la Glasul am apărat și întreținut unul, care este de referință. Mai mult, pentru privatizarea sediului am achitat o sumă de 10 ori mai mare decât s-a plătit pentru sediul unei alte publicații, Literatura si Arta, cu același statut de monument de importanță națională, plasat în sectorul Centru, cu un metraj și teren mai mare decât al nostru”, a adăugat jurnalistul.

Publicația a avut câștig de cauză în toate instanțele naționale, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a cerut Guvernului să execute hotărârea, lucru care s-a și întâmplat încă în 2011. (vezi documentele atașate)

„Deși CEDO ne-a propus să inițiem procedura de recuperare a daunelor morale și materiale, prin scrisoarea din 21 martie 2012 am refuzat acest lucru, susținând în fața Înaltei instanțe că scopul nostru nu a fost condamnarea cu orice preț a Moldovei, ci doar obținerea unei decizii favorabile, lucru care s-a și întâmplat.

„Înțelegem frustrarea socialiștilor și a aberațiilor preluate de la holdingul ucigaș al lui Plahotniuc, că în esență marea valoare a acestui sediu redacțional rezidă în faptul că și aici au făcut istorie Ion Vatamanu, Leonida Lari, Gheorhge Vodă, Ion Ciocanu, Anatol Ciocanu, Serafim Saca, Vlad Pohilă, Iurie Zavadschi, Eugen Cioclea, Emilian Galaicu Păun, Ion Proca, Nicolae Roibu, Ion Gonța și mulți alți scriitori, oameni de cultură, jurnaliști. Spre deosedire de ei noi ocrotim, îngrijim nu demolăm piesele de valoare din patrimoniul istoric al capitalei noastre. Luați exemplu, profitorilor!”, a conchis Vasile Năstase.

Precizăm că, acum doi ani, redactorul şef al publicaţiei atenționa că oligarhul Vladimir Plahotniuc atentează asupra publicației, prin intermediul Procuraturii Generale care a iniţiat verificarea legalităţii privatizării clădirii de pe strada 31 August 1989.

Vasile Năstase spunea atunci că se încearcă şantajarea redactorului publicaţiei pentru participarea la protestele masive din capitală.

GlasulGlasul
GlasulGlasul
GlasulGlasul
GlasulGlasul

Noutăţile partenerilor

comentarii: