image
Sursa foto: Instagram

Elena Rybakina a renunțat la cetățenia rusă, dar rușii nu renunță la ea! Anunțul neașteptat

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut în finală de Ons Jabeur (27 de ani, 5 WTA) , scor 3-6, 6-2, 6-2.

Rybakina a fost născută la Moscova și a crescut în Rusia, și-a schimbat cetățenia și a început să reprezintă Kazahstanul în 2018, pentru că federația de la Nur-Sultan oferea condiții mai bune, din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Cu toate acestea, rușii nu s-au ferit să-și acorde merite pentru succesul sportivei de 23 de ani.

În plus, Alexander Medvedev, directorul turneului de la Sankt Petersburg, a făcut o declarație neașteptată. Acesta a spus că o așteaptă pe Rybakina la competiția pe care o păstorește, chiar dacă WTA a suspendat întrecerile din Rusia, în contextul războiului din Ucraina.

”Ascensiunea Elenei Rybakina a început chiar la St. Petersburg. Suntem foarte mândri de ea. Este născută la Moscova, crescută la St. Petersburg și reprezintă prietenii din Kazahstan. A dat o luptă grea în finala cu Ons Jabeur. Cu atât mai meritoriu este titlul.

Vreau să o felicit sincer și să îi urez un drum la fel de strălucitor. Cu siguranță o vom vedea la turneul de la St. Petersburg, o așteptăm aici!”, a spus Medvedev.

"M-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. A fost o călătorie lungă pentru mine. Am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. – interdicția pentru sportivii din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective.

Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea", a spus Elena Rybakina, în urmă cu câteva zile, citată de The Guardian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: