Ieri seară, Smollett a fost pus sub acuzare pentru tulburarea ordinii publice şi declaraţii mincinoase, iar, în prezent, este reţinut, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Chicago. Oficialii au mai spus că mai multe informaţii vor fi oferite ulterior într-o conferinţă de presă, scrie mediafax.ro.

Pe 29 ianuarie, Smollett a provocat o adevărată furtună mediatică după ce s-a aflat că a depus o plângere la poliţie, declarând că a fost bătut pe o stradă din Chicago.

Actorul de culoare, a cărui orientare homosexuală este publică, a declarat că se afla pe o stradă, când doi bărbaţi mascaţi s-au apropiat, au ţipat la el, l-au lovit în zona feţei, i-au turnat peste cap "o substanţă necunoscută" şi i-au pus o frânghie în jurul gâtului. În momentul în care a fost găsit de poliţişti, actorul încă avea frânghia în jurul gâtului.

Artistul le-a spus poliţiştilor că atacatorii au strigat "MAGA country" (ţara MAGA), o referire la sloganul lui Donald Trump "Make America Great Again" (Să facem America măreaţă din nou). Unii critici ai preşedintelui spun că această frază are caracter rasist şi discriminatoriu.

Săptămâna trecută, poliţia din Chicago a reţinut doi fraţi nigerieni, în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere de pe stradă, dar i-a eliberat două zile mai târziu, fără să îi pună sub acuzare.

"Ca toţi cetăţenii, domnul Smollett se bucură de prezumţia de nevinovăţie, mai ales că, în timpul acestei anchete, au existat scurgeri de informaţii, false şi adevărate, în mod repetat. Având în vedere astfel de circumstanţe, intenţionăm să demarăm o anchetă şi să ne construim apărarea", a declarat, miercuri, avocatul actorului, după ce acesta a fost pus sub acuzare, iar poliţia a cerut arestarea lui.

Dacă va fi găsit vinovat, actorul riscă până la trei ani de închisoare.

Reprezentanţii Twentieth Century Fox Television, producătorul serialului "Empire", nu au comentat situaţia deocamdată, dar este posibil ca actorul să fie concediat.

Smollett interpretează în serialul "Empire", creat de Lee Daniels, rolul lui Jamal Lyon, fiul mijlociu, gay, al fondatorului Empire Entertainment, Lucious Lyon, şi al lui Cookie Lyon, jucaţi de Terrence Howard, respectiv Taraji P. Henson.