image
Sursa foto: Jurnal.md

Un târg local, cu diverse bunătățuri produse de femei, va fi organizat în weekend în parcul „Alunelul” din Chișinău

Sâmbătă și duminica ce bat la ușă, pe 6 și 7 martie, în parcul „Alunelul”, vizavi de magazinul Zorile, se va organiza un târg cu vânzări de produse locale. Târgovețele vor fi în mare parte femei, care au pus deja pe roate o afacere, altele fiind abia la început de drum. Evenimentul ce poartă genericul „Ia Moldova Acasă”, vine în sprijinul producătoarelor locale. „Să omagiem femeile altfel, apreciindu-le munca!”, este îndemnul Dianei Crudu, organizatoarea acestui târg prevăzut în ajunul și cu ocazia zilei femeilor.

La târg vor participa producătoare din toate colțurile republicii, care vor vinde diferite produse alimentare, dar și hand-made. Diana Crudu vine cu câteva exemple:

„Natalia Miron, care și-a schimbat meseria de ingineră pe cea de apicultoare, vă propune miere 100% naturală! Luminița Morozan-Cibotaru transformă merele în cipsuri sănătoase. Nadejda Josan a descoperit cea mai gustoasă ciocolată moldovenească. Anastasia Agafonov produce cipsuri și pistil din fructe! Dina Ciocanu strânge cel mai special condiment din lume - șofranul! Liza Mămăligă, a cărei produse cuceresc piața românească, produce batonașe nutritive pe bază de miere de albine și nuci. Valentina Pogonea Albuc, e specialistă în cele mai bune cașcavaluri.

Afine, mure, agrișe, aronia, goji, cătină, crescute în Republica Moldova, au fost prelucrate și transformate în multe bunătăți de femei curajoase, care cultivă zeci de hectare de pomușoare.

Oameni buni, dați o șansă femeilor noastre care muncesc în agricultură! Republica Moldova este o bucățica de pământ care are cele mai harnice, oneste și frumoase femei! La 6 și 7 martie doamne din Soroca, Drochia, Strășeni, Ialoveni, chiar și din Transnistria, vor fi în Parcul "Alunelul" cu cele mai bune produse obținute din sudoarea muncii lor. Omagiați femeile altfel, apreciindu-le munca!”, a lansat un apel organizatoarea târgului, Diana Crudu, agricultoare care în urma unei experiențe personale de acum câțiva ani a început promovarea producătorilor locali.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: