image
Sursa foto: Getty Images/facebook

Vasiliy Lomachenko refuză să părăsească războiul din Ucraina și riscă să-și compromită cariera: "Decizia e a lui"

Vasiliy Lomachenko (34 de ani) este unul dintre cei foarte mulți sportivi ucraineni care luptă în războiul cu Rusia.

Fostul campion mondial la trei categorii de greutate refuză să procedeze ca Oleksandr Usyk și nu vrea să părăsească din Ucraina pentru a-și continua cariera, pe care riscă să și-o compromită.

Reprezentantul său, Todd Debef (de la promotorul Top Rank), a încercat în zadar să-l convingă.

"Recent am vorbit doar cu managerul lui Lomachenko, care a spus că Vasiliy a revenit la antrenamente în Ucraina. Decizia lui de a rămâne este o poveste personală, nu putem face nimic", a precizat Todd Debef, potrivit publicației ucrainene Sport.ua.

Lomachenko ar fi trebuit să boxeze cu George Kambosos (28 de ani) pentru centurile mondiale WBA Super, IBF și WBO la categoria ușoară, însă a considerat că este mai important să-și apere țara decât milioanele de euro pe care le putea câștiga în ring.

Astfel, Kambosos și-a găsit alt adversar în persoana lui Devin Haney.

"I-am spus că totul este pregătit pentru lupta cu Kambosos. Vasilyi a spus că nu va merge, a vrut să rămână și să sprijine Ucraina. Respectăm această decizie, așa că acum avem o luptă Kambosos-Haney.

Lomachenko va trebui să ia o decizie importantă. El și familia lui trebuie să decidă dacă Vasilyi vrea să se întoarcă la profesia lui sau dacă trebuie să rămână în țara natală și să ajute acolo. Este o chestiune foarte personală, nu îl sfătuim cu nimic aici", a precizat Debef.

Dacă va decide să nu mai lupte pe front, sau dacă războiul se va încheia, Lomachenko ar putea avea șansa de a boxa la finalul anului cu învingătorul dintre Kambosos și Haney.

Până acum, cea mai mare bursă a sa de meci a fost de 3.18 milioane de euro, când a boxat cu Luke Campbell.

Ucraineanul de 34 de ani, considerat unul dintre cei mai tehnici pugiliști din toate timpurile, a semnat și s-a înrolat în forțele armate ucrainene, iar apoi a postat o fotografie echipat în uniformă militară și ținând în mână o armă de asalt M16 americană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: