image
Sursa foto: Getty Images

Milioane de argentinieni cred în teoria conspirației: Motivul pentru care Messi nu joacă nimic la Cupa Mondială

La Cupa Mondială din Rusia, Lionel Messi a fost doar o umbră a jucătorului care încântă fanii fotbalului atunci când îmbracă tricoul Barcelonei. Milioane de argentinieni cred într-o adevărată teorie a conspirației, scrie presa internațională.

Mai exact, sud-americanii sunt convinși că prestațiile slabe ale lui Messi de la Cupa Mondială sunt cauzate de o misiune de răzbunare a Mossad-ului, celebra agenție secretă a Israelului.

Argentina este, după două etape din faza grupelor, poate marea dezamăgire a Cupei Mondiale din Rusia. Unul din motivele pentru prestația modestă a "pumelor" este și jocul slab al decarului Lionel Messi. Jurnaliștii argentinieni au căutat posibile explicații pentru ce se întâmplă cu Messi și La Nation a venit cu o ipoteză desprinsă din filmele de la Hollywood.

Israelienii au fost extrem de supărați după ce Argentina a anulat amicalul care trebuia să se dispute înaintea Cupei Mondiale și au pus Mossad-ul "să se ocupe de Messi". Deși această răzbunare n-are practic absolut nicio logică, milioane de argentinieni au ajuns să îmbrățișeze această variantă, scrie presa internațională.

Meciul de pregătire în vederea Cupei Mondiale din Rusia pe care selecţionata Argentinei urma să-l dispute în compania Israelului, sâmbătă, la Ierusalim, a fost anulat la presiunea palestinienilor, care i-au cerut lui Lionel Messi să nu participe, temându-se de o redresare politică a statului evreu, informează AFP.

Decizia a fost anunţată la câteva ore după o mobilizare în faţa terenului de antrenament al selecţionatei argentiniene, la Barcelona, unde militanţi palestinieni au desfăşurat un tricou al selecţionatei Argentinei, pătat cu vopsea roşie care imita sângele, avertizându-i pe jucătorii naţionalei "albiceleste" să nu dispute partida cu Israelul. Amicalul Israel - Argentina trebuia să fie ultimul meci de pregătire al argentinienilor înaintea Cupei Mondiale 2018, scrie digisport.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: