image
Sursa foto: fifa.com

Ideea incredibilă a FIFA pentru Mondialul centenar din 2030

FIFA continuă să revoluţioneze fotbalul. Preşedintele forului mondial, Gianni Infantino, nu a exclus posibilitatea ca ediţia centenară a Cupei Mondiale, din 2030, să aibă un format incredibil: să se dispute pe două continente.

"Respect dorinţa oamenilor, iar dacă ei vor vrea o astfel de schimbare, vor dori să fim mai deschişi, să includem mai multe părţi ale lumii, poate ar trebui să o facem. Mai avem timp de gândire. Decizia pentru 2030 o vom lua în 2024. Cu cât mai multe ţări vor fi interesate de organizare, cu atât mai fericit voi fi", a declarat şeful FIFA pentru Daily Telegraph.

Marea Britanie şi-a anunţat deja intenţia de a organiza Mondialul din 2030. Şi România a anunţat că are în plan o candidatură comună, alături de Grecia, Bulgaria şi Serbia.

Alte planuri de a organiza împreună CM de peste zece ani au Maroc, Algeria şi Tunisia, respectiv Uruguay, Argentina, Chile şi Paraguay.

China, Portugalia şi Spania, Columbia, Ecuador şi Peru, Camerun şi Egipt sunt alte posibile candidaturi pentru CM din 2030.

Următorul Mondial, din 2022, va avea loc în Qatar, iar cel din 2026, găzduit de SUA, Mexic şi Canada, va fi primul din istorie cu 48 de echipe la start (faţă de 32, câte sunt acum la turneele finale).

Euro 2020 va fi primul din istorie care va fi organizat în 12 ţări, iar Bucureştiul va găzdui patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: