image
Sursa foto: foto simbol

Zeci de indieni în tranzit ilegal, instalaţi pe aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle

Un terminal al aeroportului parizian Roissy-Charles-de-Gaulle a fost amenajat pentru a putea adăposti mai multe zeci de indieni în tranzit ilegal pe teritoriul francez, ceea ce a făcut să scadă numărul persoanelor menţinute în zona de aşteptare a aeroportului, relatează luni AFP, citată de Agerpres.

De teama formării unui focar de contaminare cu COVID-19, Crucea Roşie şi asociaţia naţională de asistenţă la frontiere pentru străini (Anafé) au decis la sfârşitul lunii iunie anul trecut să îşi retragă angajaţii din cea mai mare zonă de aşteptare aeroportuară din Franţa, unde sunt menţinuţi străinii care nu sunt autorizaţi să intre pe teritoriul francez.

Autorităţile, cu sprijinul logistic al Aéroports de Paris (ADP), au instalat vineri o anexă temporară în zona de aşteptare pentru persoanele care aşteaptă în terminalul 2A al aeroportului, conform unor informaţii dezvăluite de cotidianul Le Parisien.

"Am pus la dispoziţie paturi de campanie într-un terminal închis încă din vară şi am permis acces caderelor sanitare. Optzeci până la 90 de persoane în tranzit, cu probleme administrative de viză, se acolo în prezent", a declarat ADP luni pentru AFP.

Numărul străinilor menţinuţi în zona de aşteptare principală a scăzut astfel la 35, potrivit unei surse aeroportuare.

Toţi străinii instalaţi în anexa temporară sunt cetăţeni indieni, cei mai mulţi dintre ei fiind bărbaţi, a precizat aceeaşi sursă pentru AFP. Toţi au refuzat să fie testaţi, "dar unii au sosit cu PCR negativ şi se află aici de 17 zile".

În cea mai mare parte, aceşti indieni sunt în tranzit între Moscova şi Mexic, cu speranţa de a emigra în America de Nord. Dar ei nu dispun de viză, astfel că urmează să fie retrimişi la Moscova.

În prima linie în faţa pandemiei alături de Brazilia, India a înregistrat 3.400 de decese suplimentare şi 370.000 de noi contaminări în ultimele 24 de ore. Bilanţul total provizoriu a atins peste 219.000 de decese la aproape 20 de milioane de contaminări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: