image
Sursa foto: Privesc.eu

ACUZAȚII dure: Socialistul Ion Ceban, învinuit că a construit un bloc de locuit chiar în ograda unui muzeu din capitală

După ce candidatul PSRM, Ion Ceban, s-a prezentat la una din întâlnirile lui Andrei Năstase cu cetățenii, unii dintre susținătorii lui Năstase veniți la întâlnire s-au ridicat de pe scaune și au vrut să părăsească sala, însă unul dintre aceștia a insistat să-i spună lui Ceban în față că este la curent cu fărădelegile făcute de acesta împreună cu mama sa.

Bărbatul afirmă că Ion Ceban ar fi construit o casă cu 10 etaje pe teritoriul muzeului Zikin din sectorul Râșcani al capitalei.

Casa despre care vorbește chișinăuianul ar fi în ograda monumentului de arhitectură de valoare locală, inclus în Registrul de monumente de istorie şi cultură a municipiului Chişinău, informează Impacttv.md.

În această casă. care acum este muzeu între anii 1927–1948 a locuit Ivan Miahailovici Zaikin (1880–1948), atlet rus, unul dintre primii aviatori ai Rusiei. Campion al Rusiei la ridicarea greutăţilor în 1904 şi campion mondial la categoria lupte clasice din 1913.

Casa a fost construită la începutul secolului al XX-lea.

casacasa

Jurnaliștii IMPACT TV au intrat în posesia unor informații precum că familia Ceban, prin metode mistice a intrat ILEGAL în posesia terenului pe care se află casa-muzeu iar pe 26 aprilie 2012, Vasile şi Eugenia Ceban, printr-un alt contract de vânzare-cumpărare, au vândut acestei casa cu teren aferent pe str. Zaikin.

La scurt timp, casa familiei Ceban, ridicată încă în perioada sovietică, a fost demolată, în loc fiind ridicat un bloc de locuit cu mai multe etaje. VEDEȚI AICI ACTELE DE LA CADASTRU PENTRU ACEASTĂ CASĂ.

casacasac

Anterior portalul IMPACTTV.MD a scris despre faptul că Ion Ceban, precum și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la fel și colegii săi de partid, consilierii municipali socialiști, sunt învinuiți de estorcare de apartamente și atacuri raider.

Nu este prima dată când consilierii și deputații PSRM sunt implicați în acțiuni dubioase. Partidul socialist în frunte cu Igor Dodon „luptă” cu construcții ilegale, pe când, în realitate ei sunt cei care le protejează activitatea.

Toată „lupta” lor cu construcțiile ilegale era defapt o banală împărțire a sferelor de influență și de nimicire a concurenței.

Anul trecut consilierii municipali Ion Ștefăniță și Feodor Ghelici, i-au învinuit pe socialiști, precum că aceștia estorchează apartamente de la firmele de construcții, cu acte în regulă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: