image
Sursa foto: CNN.com

Bilanțul cutremurului din Indonezia crește dramatic: Sunt peste 1.200 de morți

Bilanţul victimelor cutremurului urmat de un tsunami care a afectat Insula indoneziană Sulawesi a crescut la peste 1200 de morţi duminică.

Supraviețuitorii se confruntă acum cu un alt coșmar: nu au apă, hrană, mulți dintre ei nu mai știu nimic despre membrii familiilor lor, iar magazinele de pe insulă sunt jefuite, contribuind la starea de haos general care s-a instalat.

Bilanţ devastator al cutremurului urmat de tsunami din Indonezia. 1.200 de oameni au murit, 500 sunt răniţi şi mulţi alţii sunt daţi dispăruţi. La aproape 48 de ore după ce valul seismic de 6 metri a lovit insula, indonezienii încă mai caută victimele sub dărâmături. Nici până la această oră, autorităţile nu ştiu amploarea pagubelor.

De o magnitudine de 7,5, potrivit Institutului american de geofzică USGS, cutremurul care a avut loc pe Sulawesi vineri, imediat înainte de ora 11:00 GMT (14.00, ora RM), a fost mai puternic decât seria de cutremure care a afectat Indonezia în august şi s-a soldat cu peste 500 de morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi pe Insula Lombok, care se învecinează cu Bali. Un val s-a declanşat la puţin timp după aceea pe coasta de lângă Palau, scrie Digi 24.

Pe 26 decembrie 2004, Indonezia a fost lovită de o serie de seisme devastatoare, între care unul cu magnitudinea de 9,1, pe Insula Sumatra. Acest cutremur a creat un tsunami care a ucis 220.000 de persoane în regiune, dintre care 168.000 în Indonezia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: