„Odată cu venirea misiunii de medici din România, medicii din Moldova parcă au fost descalificați. E foarte bine că a venit misiunea din România! O mână de ajutor și un schimb de experiență totdeauna sunt binevenite! În special pe timp de epidemie. Dar trebuie să fim în stare să apreciem devotamentul și competența medicilor noștri”, punctează consilierul prim-ministrului.

În susținerea ipotezei sale, el face și niște calcule, care au fost enunțate cu puțin timp înainte de premier în cadrul unui briefing. „Până în prezent în România au fost înregistrate 13 163 cazuri de infectare și 790 decese. Raportul e de 0,06. În Moldova au fost înregistrate 4121 cazuri de infectare și 125 decese. Raportul e de 0,03”, notează Dragancea.

În replică ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, ia în colimator abilitățile acestuia. „Statisticienii din Guvern, sunt oleacă doctori, oleacă matematicieni, oleacă comunicatori. Ce ne-am face fără ei?, se întreabă fostul ministru.

„Văd doar ce le place lor. Nu văd că într-o țară așa mare ca România au fost înregistrate doar două cazuri de deces în rândul personalului medical, iar la noi, pe un ciot de pământ, 6 cazuri. Nu-l interesează pe consilier nici faptul că la noi circa 30% din toate cazurile de îmbolnăviri sunt din rândul personalului medical. Și nici faptul că Guvernul României a trimis cu echipa și un lot mare de echipamente de protecție, iar un altul va ajunge în curând”, mai spune Nemerenco.

Aceeași sursă observă că mesajul consilierului „are scopul să bage discordie, să semene ură și să submineze cu orice scop acest ajutor”.

„Nu-i va reuși. Medicii noștri și medicii români au format echipe puternice și muncesc cu abnegație și profesionalism cot la cot întru salvarea vieților omenești. Aceasta va rămâne în amintirea noastră, și nu comentariile pline de frustrări, complexe de inferioritate și disperare a unui oarecare”, a conchis ex-ministrul.