image
Sursa foto: Agerpres

România, din nou în stradă: Mii de protestatari acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile electorale

Mii de oameni protestează la București, dar și în alte orașe din România. Protestatarii cer demisia Guvernului şi scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii!” şi ”Demisia!”, informează presa română.

Preşedintele României Klaus Iohannis le-a transmis oamenilor care protestează în Bucureşti şi în alte oraşe că ”ei mportantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe aceşti guvernanţi cu picioarele pe pământ”.

Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice şi o aruncă într-un regim în care domnesc doar interesele celor care au acces la politică.

"De la preluarea guvernării, coaliţia PSD-ALDE nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de forţa instituţiilor politice. Metodele şi acţiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene şi democratice şi aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de şansa de a sancţiona derapajele acestora”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii protestului enumeră "acţiunile antidemocratice” ale PSD-ALDE, precum modificarea Codurilor penale, schimbarea conducerii Ministerului Public şi a DNA, amenzi abuzive ale Jandarmeriei, schimbarea legilor fără consultări publice, restrângerea drepturilor unor oameni prin modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte definiţia familiei sau denigrarea unor instituţii europene

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: