image
Sursa foto: EyePress via AFP

Șefii armatei ucrainene anunță că sunt total pregătiți pentru un război: „Bine ați venit în iad!”

Forțele armate ucrainene sunt total pregătite să respingă un agresor, acesta este mesajul transmis de ministrul apărării Oleksii Reznikov și de șeful armatei din Ucraina, generalul-locotenent Valerii Zaluzhnyi, în contextul unei posibile invazii militare dinspre Rusia, care și-a adus peste 100.000 de soldați și numeroase echipamente de război în jurul Ucrainei.

„Oricine i-a privit pe soldații noștri în ochi cel puțin o dată este convins că nu se va repeta situația din 2014, că agresorul nu va cuceri Kievul, Odesa, Harkov sau orice alt oraș”, spun cei doi într-un mesaj postat pe site-ul ministerului apărării, potrivit Ukrinform, citat de Hotnews.ro.

Situația este total diferită de 2014

"Armata și voluntarii au reușit să facă față în 2014, când "fratele" nostru ne-a înjunghiat cu nerușinare în spate. Atunci, mulți oameni nu erau pregătiți din punct de vedere psihologic să reziste în fața celor cu care ieri stăteau la aceeași masă. Acum, situația este complet diferită.

Kremlinul este foarte conștient de acest lucru, iar acest lucru reprezintă un factor de descurajare important. Astăzi avem cea mai puternică armată din Ucraina din ultimii 15 ani și cea mai puternică din Europa, armata noastră este condusă de generali și ofițeri de război.(...)

Nu vă îndoiți, forțele armate sunt absolut pregătite să riposteze și nu vor renunța la pământurile ucrainene!", a subliniat ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov.

„420.000 de soldați ucraineni și fiecare comandant fără excepție au privit deja moartea în față. Comandanții Forțelor, comandanții de brigăzi, batalioane și companii sunt specialiști în domeniul lor și patrioți ai statului lor. Nu vom ceda nici măcar o bucată de pământ ucrainean!", a adăugat comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-locotenent Valerii Zaluzhnyi.

Sprijin internațional fără precedent

La rândul său, ministrul Apărării a adăugat că nu este pentru prima dată în ultimele șase luni când au fost făcute "anunțuri" privind o invazie rusă pe scară largă, iar acestea ar trebui privite ca o modalitate suplimentară de a dejuca în planurile inamicului.

De asemenea, Reznikov a explicat că astăzi Ucraina beneficiază de un sprijin fără precedent din partea partenerilor internaționali - cel mai mare de după obținerea independenței țării. În special, acest lucru se manifestă prin furnizarea de armament pentru apărare. Pe parcursul lunii, aproape 2.000 de tone de arme moderne, muniții și veste antiglonț au fost primite din diferite țări.

Ministrul apărării a subliniat că situația este sub controlul serviciilor secrete ucrainene, armatei și diplomaților.

Ucraina își coordonează acțiunile cu cele mai importante state din lume 24 de ore din 24, 7 zile din 7. O astfel de colaborare a principalelor democrații nu a mai existat de zeci de ani. Multe țări înțeleg acum cu adevărat amenințarea reprezentată de acțiunile Rusiei și trec emoțional prin ea, a afirmat Reznikov.

Urmăm cale diplomatică, armata este un argument

„Nimeni nu se poate intra în mintea capul liderilor de la Kremlin și spune cu siguranță la ce acțiuni vor recurge. Dar noi analizăm absolut toate scenariile și suntem pregătiți pentru ele. Astăzi, se fac multe declarații, iar Moscova spune chiar că Ucraina plănuiește să atace Rusia. Acest lucru este absurd. Nu vom ataca pe nimeni, dar facem totul pentru a consolida apărarea și pentru a elimina posibilitatea unei escaladări.

Intenționăm să urmăm calea politico-diplomatică. Vă voi spune mai mult, prin diplomație și pace atât regiunile Donețk și Luhansk, cât și Crimeea și Sevastopol se vor întoarce acasă! Pe această cale avem acum un ajutor politic și tehnico-militar incredibil din partea partenerilor noștri și pe această cale Kremlinul a ridicat blocada nerușinată de la Marea Azov.

Pe această cale, vom încerca să deblocăm apele Mării Negre. Armata puternică pe care o construim în fiecare zi, Forțele de Apărare Teritorială, sunt argumentele noastre diplomatice importante", a adăugat ministrul Apărării din Ucraina.

„Bine ați venit în iad!”

„Vă asigur că forțele armate ale Ucrainei sunt pregătite să riposteze. (...) Ne îmbunătățim în mod constant capacitățile de apărare, coerența unităților și competențele militare. Am creat formațiuni de luptă și am reușit să desfășurăm forțele de apărare teritorială într-un timp scurt și să le înarmăm cu ATGM și MANPADS.

Am consolidat apărarea Kievului. Am trecut prin război și am primit o pregătire adecvată. Prin urmare, ei sunt pregătiți să-și primească inamicii nu cu flori, ci cu rachete Stingers, Javelin și NLAW. Bine ați venit în iad!", a adăugat comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-locotenent Valerii Zaluzhnyi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: