image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

La Chișinău are loc, pentru prima dată, Festivalul transportului alternativ; Mașinile, interzise astăzi pe strada Albișoara

O mare parte a străzii Albișoara este închisă astăzi pentru mașini, în contextul Festivalului transportului alternativ, organizat în capitală.

Până la ora 22:00 nu se va putea circula pe str. Albișoara, perimetrul str. Mihai Viteazul și bd. Renașterii Naționale (până la podul de la Circ). Transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.

Ruta de troleibuz 38 va circula tur-retur pe str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Negruzzi – bd. Iu. Gagarin și în continuare pe traseul stabilit. Rutele de microbuz nr. 171 și 174 vor circula de pe str Mitropolit Dosoftei- str. Maria Cebotari – str. Columna și în continuare pe traseele stabilite.

Traficul este sistat în legătură cu Festivalul Transportului Alternativ – Alternocity Chișinău 2022, care se desfășoară pentru prima dată la noi. Evenimentul are ca scop promovarea mersului pe jos, folosirea bicicletei, trotinetei, rolelor precum și a altor forme de deplasare.

Programul evenimentului prevede și alte activități:

Competiție de mâncare a pizzei la viteză, campionatul orașului Chișinău la ciclism, campionatul Moto Gymkhana Moldova, campionatul municipiului Chișinău de Patinaj Viteză pe role,spectacole demonstrative de ridicare a bușteanului, anvelopei și tracțiunea unui tractor, Quiz-uri și concursuri.

Toți iubitorii transportului alternativ și curioșii sunt așteptați la festival.

Noutăţile partenerilor

comentarii: