image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Festivalul Industriilor Creative: Vezi ce poți face în acest weekend

Festivalul Industriilor Creative este în plină desfășurare la Chișinău și urmează și un weekend plin cu evenimente pentru toți cei interesați de artă vizuală, design grafic, publicitate, media, divertisment și muzică.

În perioada 1-5 iunie, Chișinăul este cuprins de spiritul creației, iar designeri, animatori, invitați internaționali, creatori de conținut și muzicieni sunt implicați în workshopurile, atelierele, discuțiile inspiraționale, show-urile de lumini și concertele puse la punct de organizatori. Aflat la prima ediție, Festivalul Industriilor Creative a reunit la centrele Artcor și Mediacor întreaga comunitate implicată activ în promovarea demersului creativ și încurajarea dezvoltării domeniilor aferente, iar în acest sfârșit de săptămână îi invită pe toți cei cu idei ingenioase și arta în sânge să se alăture evenimentelor.

Mai jos, găsiți programul pentru zilele de 3, 4 și 5 iunie:

Vineri, 3 iunie:

- La 14:00, la Artcor, se va desfășura un atelier de ceramică cu Elena Frunze și un atelier de acuarelă cu Helga Wigandt

- La 14:00, la Mediacor, va avea loc un atelier media pentru tineri cu Sorina Obreja

- La ora 16:00, este programat un alt atelier, de improvizație scenică, împreună cu Bogdan Dumitrescu

- La ora 18:00, începe o sesiune de 120 de minute cu discursuri motivaționale, moderată de interpreta Lidia Scarlat

- La ora 19:00, Mediacor așteaptă vizitorii la o întâlnire cu umoriștii de la Standupovka și la proiecția filmului „Inelul de Foc”

- La 19:00, în curtea Artcor se desfășoară un concert de rock alternativ al trupelor autohtone „Delta pe Obraz”, „Flashblood” și al interpretei Crista.

Sâmbătă, 4 iunie:

- La ora 10:00 va fi dat startul cursului de design graphic, ediția fulger de două zile, alături de Constantin Șarcov

- La 19:00, curtea Artcor va transforma seara de sâmbătă într-una de rap la concertul „Rapcheck2”, unde vor evolua tineri pasionați de acest gen de muzică: Smog, Daccul, Yovu, vevqman, bumb, Kapnobatai și Gruvee

Duminică, 5 iunie:

- La ora 10:00, începe cea de-a doua parte a cursului fulger de design grafic cu Constantin Șarcov

- La 18:00, urmează deschiderea unei expoziții și prezentări ai unei colecții denumite „ASAGAYA”, ce dezvoltă conceptul „Post Soviet Kids”

- Seara, curtea Artcor va fi cuprinsă de un show de lumini și culori, unde, de la 19:00, se va desfășura evenimentul care va încheia festivalul, un concert de muzică electronică, unde evoluează proiectele autohtone „Cosmos în buzunar”, „Murmur de izvar” și „Amystic”.

Festivalul Industriilor Creative 2022 este organizat de Asociația companiilor de creație COR și Proiectul Tehnologiilor Viitorului, finanțat de USAID și Suedia. Industria creativă din Republica Moldova include două mii de companii de domeniile design, publicitate, digital media, arhitectură, muzică, film, teatru, animație, editare de carte și jocuri, care oferă oferă locuri de muncă pentru 12 mii de tineri.

Amintim că în prima zi a Festivalului, pe 1 iunie, postul Jurnal TV a găzduit o vizită pentru doritorii de a cunoaște munca din spatele micilor ecrane. Tinerii au avut ocazia să cunoască echipa și prezentatorii, au simțit pulsul unei redacții de știri și au explorat tainele unei televiziuni. Tot în prima zi a Festivalului, la Artcor, actorul Cătălin Lungu, prezentator Jurnal TV, și regizorul Radu Șarbei, producător Jurnal TV, au ținut un discurs, unde au vorbit despre importanța creativității și responsabilitățiii pentru creatorii de conținut și de ce au ales să facă parte din familia Jurnal TV.

Mai jos vedeți câteva poze din primele două zile ale Festivalului Industriilor Creative:

Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
artcor.mdartcor.md
artcor.mdartcor.md
artcor.mdartcor.md
artcor.mdartcor.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: