image
Sursa foto: jurnal.md

Comisia Europeană va realoca 140 de milioane de euro pentru nevoile urgente în RM și în alte cinci state

În plină criză generată de COVID-19, Uniunea Europeană rămâne solidară și sprijină și țările din Vecinătatea estică, începând cu Republica Moldova. Comisia Europeană a decis astăzi realocarea a 140 de milioane de euro pentru nevoile urgente în Republica Moldova și în celelalte state ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina), anunță europarlamentarul Siegfried Mureșan.

În plus, Comisia a decis redirecționarea a alte 700 de milioane de euro din instrumente deja existente pentru a reduce efectele socio-economice ale epidemiei de COVID-19 în Vecinătatea Estică. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente medicale și echipamente de protecție, precum ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de siguranță.

De asemenea, o parte din bani vor fi alocați și pentru pregătirea personalului medical și de urgență sau sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).

„Suntem în criză, iar nevoile de multe ori ne depășesc resursele. Dar asta nu este o scuză pentru a uita de vecinii noștri care nu sunt în Uniunea Europeană și pentru care trecerea prin această criză va fi poate chiar mai grea.

Mai ales noi, românii, trebuie să nu uităm de frații noștri de peste Prut și trebuie să le oferim oricât sprijin putem fiindcă numai uniți vom trece cu bine toată Europa peste această criză. Virusul nu ține cont de granițe, așa că nici noi nu trebuie să ținem cont de ele când ne gândim cum să trecem cât mai bine împreună peste această epidemie”, scrie pe pagina sa de facebook Siegfried Mureșan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: