image
Sursa foto: alegeri.md

DOC // Moldova ar putea pierde un teren de 3 milioane de euro: Slusari solicită explicații de la Guvern

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, solicită explicații de la Guvern în privința situației din jurul Consulatului Republicii Moldova din Odesa, după ce Jurnal.md a publicat o anchetă din care reiese că Republica Moldova ar putea pierde un teren în valoare de trei milioane de euro.

Slusari solicită Guvernului să se expună în privința oportunității schimbului și implicarea deputatului Andronachi în acțiunile ce au dus la elaborarea hotărârii de Guvern din 27 februarie 2019.

El mai cere Guvernului să explice de ce a abrogat hotărârea de Guvern în cauză la 31 iulie 2020 și dacă a fost cineva tras la răspundere cineva în acest caz.

Totodată, deputatul solicită să afle și acțiunile înreprinse de autorități în urma deciziei judecătorești din 23 octombrie.

slsl
slsl

Jurnal.md a scris sâmbătă că Republica Moldova riscă să piardă un teren de peste 40 de ari, situat în cea mai scumpă regiune din orașul Odesa, pe celebra plajă Arkadia, prin intermediul unei scheme puse în aplicare de Vladimir Andronachi. Prețul terenului este estimat la aproximativ 3 milioane de euro.

În schemă ar fi implicat deputatul Vladimir Andronachi, care a influențat factori de decizie de la Chișinău să ia decizii defavorabile statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: