Mohammad bin Salman are 33 de ani și întreaga avere a familiei se ridcă la aproximativ 850 de miliarde de lire sterline. Prințul moștenitor își dorește ca Arabia Saudită să intre în forță pe piața fotbalului din Europa, după ce a făcut investiții masive în Formula 1 și Wrestling.

Dacă nu va reuși să cumpere tot pachetul de acțiuni de la copiii omului de afaceri american Malcom Glazer, decedat în 2014, Mohammad bin Salman ar fi dispus să achiziționeze o parte mai mică din acțiunile clubului englez.

Cu alte cuvinte, Mohammad bin Salman ar fi dispus să plătească trei miliarde de lire sterline pentru a prelua clubul Manchester United și pentru a intra astfel în competiție cu sauditul Mansour bin Zayed care deține Manchester City.

Man. United traversează un moment dificil în acest sezon, managerul portughez Jose Mourinho fiind la un pas de demitere. ”Diavolii” au suferit trei înfrângeri în primele opt etape din Premier League și se află abia pe locul 8, cu 13 puncte, la 7 în urma trioului Man. City, Chelsea și Liverpool.

Mourinho și-a salvat pentru moment postul după victoria cu Newcastle United, scor 3-2, în care United a revenit pe final după ce a fost condusă cu 2-0.

Potrivit Transfermarkt, lotul lui Manchester United are o valoare de 885 milioane de euro. Cel mai scump fotbalist este Romelu Lukaku, cotat la 100 de milioane de euro.