image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon: Dacă la guvernare nu vor participa socialiștii, vor fi probleme cu tariful la gaz și exporturile în Rusia

Președintele Igor Dodon susține că dacă PSRM nu va participa la formarea majorității parlamentare, Republica Moldova va avea probleme în ceea ce ține de sectorul energetic și de exporturile către Rusia.

Șeful statului a amintit că la 1 ianuarie 2020 se încheie contractul de livrare a gazelor din Federația Rusă către Republica Moldova, iar până atunci Guvernul trebuie să discute cu autoritățile ruse despre semnarea unui nou contract.

„Și acest Guvern, majoritate parlamentară sau partener trebuie să fie credibil pentru ruși, ei n-o să discute cu oricare. Dacă nu va fi un Guvern, o majoritate parlamentară unde vor participa socialiștii, atunci credeți-mă că noi vom avea probleme cu aceste lucruri”, a declarat Igor Dodon la NTV Moldova, transmite IPN.

Amintim că Gazprom a majorat preţul gazelor pentru Republica Moldova. De la 1 ianuarie 2019, costul gazelor naturale livrate în Republica Moldova de gigantul rus Gazprom constituie 237,46 de dolari pentru o mie de metri cubi. Astfel, preţul de import este mai mare cu circa 25% comparativ cu cel din aceeași perioadă a anului trecut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: