image
Sursa foto: foto simbol

Pneumonia virală a mai făcut o victimă: Au apărut temeri privind o epidemie de tipul SARS

Misterioasa pneumonie virală apărută în China, al cărei virus face parte din aceeaşi familie ca şi SARS, a făcut o doua victimă, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Un bărbat de 69 de ani a murit miercuri la Wuhan, unde maladia a fost detectată luna trecută pentru prima dată, a anunţat Comisia municipală pentru igienă şi sănătate pe site-ul său de internet.

Pacientul, care s-a îmbolnăvit pe 31 decembrie, s-a confruntat cinci zile mai târziu cu o agravare a stării sale de sănătate cu o miocardită severă, o funcţie renală anormală şi mai multe organe grav afectate, au precizat autorităţile sanitare. Potrivit ultimului bilanţ disponibil, cel puţin 41 de bolnavi au fost înregistraţi în China, dintre care cinci se află într-o stare gravă.

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong în 2002-2003. Ancheta autorităţilor sanitare chineze a permis să se stabilească faptul că mai mulţi pacienţi sunt vânzători într-o piaţă din Wuhan specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte. Municipalitatea a luat mai multe măsuri, dispunând în special închiderea pieţei în cauză, unde au loc operaţiuni de dezinfecţie şi sunt efectuate analize, scrie libertatea.ro.

Alte două cazuri de infectare cu misterioasa epidemie au fost detectate în Thailanda şi Japonia, unde autorităţile din cele două ţări afirmă că pacienţii s-au deplasat la Wuhan înainte de spitalizare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: