image
Sursa foto: facebook. com // Alexandru Marcinschi

Și diaspora de la Padova a protestat astăzi pentru demiterea Guvernului: „Dodon nu vrea să-și recunoască înfrângerea”

Zeci de moldoveni din Padova au ieșit astăzi în fața consulatului Republicii Moldova din orașul Padova pentru a susține protestul de la Chișinău față de actuala conducere, și demisia guvernului Chicu. Reprezentanții diasporei au semnat o declarație prin care condamnă toate proiectele de legi semnate joi în cadrul ședinței legislatvului.

Suntem alarmați de acțiunile unui grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova, alcătuit din fracțiunea partidului socialiștilor, fracțiunea partidului Șor și un grup de deputați fugari, trecuți prin mai multe partide, care, uniți de disperatul Dodon, în mare grabă, într-o majoritate parlamentară informală, au recurs la acțiuni criminale, votând împreună pe bandă rulantă, cu grave încălcări de procedură, mai multe proiecte de legi, inclusiv proiectele de politică bugetar-fiscală și a bugetului de stat pentru anul 2021, îndreptate împotriva Cetățenilor, dar și proiecte, care pun în pericol securitatea statului și lipsesc de anumite pârghii Președintele nou-ales al Republicii. Considerăm că aceste acțiuni reprezintă un abuz grav din partea Președintelui în exercițiu, Igor Dodon, care, folosind acea majoritate parlamentară informală, a provocat o tentativă de capturare a unor instituții importante ale statului cu scopul subminării politice a Republicii Moldova ca stat”, se arată scris în declarația diasporei.

Acestea cer ca toate legile votate abuziv în Parlament să fie anulate și declarate drept ilegale.

„Diaspora a dat dovadă de o unitate fără precedent, dar, și cei de acasă și-au dorit schimbarea, au înțeles că nu mai pot fi tolerați corupții, hoții și bandiții la guvernare. Susținem protestatarii de la Chișinău. Cerem demisia guvernului, dizolvarea și declanșarea urgentă a alegerilor parlamentare anticipate”, se mai arată scris într-o postare de pe facebook.

Amintim că astăzi peste 50.000 de oameni s-au adunat în PMAN unde au cerut demisia guvernului Chicu.

DECLARAȚIE STIMAȚI CETĂȚENI AI REPUBLICII MOLDOVA, CEI DE ACASĂ și DIN DIASPORA DE PRETUTINDENI! Noi, reprezentanții... Publicată de Alexandru Marcinschi pe Duminică, 6 decembrie 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: