image
Sursa foto: jurnal.md

Dansuri printre ruine: Colectivul de dans „Brâuleț” fac artă într-o încăpere fără geamuri și cu podeaua stricată

Vor să danseze, dar nu mai rezistă în fața problemelor create de adulți. Cei 20 de copii, care formează colectivul de dans „Brâuleț” din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, s-au săturat să facă artă într-o încăpere fără geamuri și cu podeaua stricată. Primarul localității nu le poate oferi decât un singur sfat: să danseze pe stadion.

Sunt șase ani, de când Vasile Larionov, conducătorul artistic al colectivului de dansatori, face repetiții între acești pereți. Bărbatul spune că o perioadă a activat în una din sălile de clasă de la liceu, dar din mai multe motive a trebuit să renunțe. Acum îi învață pe copii să danseze într-un grajd, spune el.

Vasile Larionov ar face repetiții în casa de cultură, dar nici acolo nu i se permite. Nu le rămâne nimic decât să suporte frigul.

Micii dansatori spun că dacă s-ar face reparație ar veni cu mare drag aici, dar acest lucru nu se întâmplă. Unii chiar vor să părăsească grupul.

Conducătorul grupului spune că majoritatea cheltuielilor sunt suportate de către părinți, iar primăria e mai mult absentă. Autoritățile ar avea un singur răspuns.

Pe de altă parte, Ion Ghețan, primarul de Hârbovăț, afirmă că le-a propus dansatorilor o altă încăpere pentru repetiții, dar oferta a fost respinsă.

În cele din urmă, primarul a recunoscut că problema rezidă în lipsa de bani.

Colectivul de dansatori „Brâuleț” activează de 8 ani. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: