image
Sursa foto: capital.ro

Autoturism căutat de autoritățile din Danemarca, descoperit la Albița; A fost cumpărat pe teritoriul RM

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism, care figura în bazele de date ca fiind furat din Danemarca. Mașina era condusă de un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 37 de ani.

În noaptea de 9 mai, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în România, un bărbat care avea dubla cetățenie română și a R. Moldova, care conducea un autoturism înmatriculat în R.Moldova.

Poliția de frontieră Iași a efectuat un control suplimentar existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului. Ca rezultat, s-a descoperit că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare.

Proprietarul automobilului a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză în Republica Moldova, în anul 2020 și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţia de frontieră Iași informează că sunt efectuate cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 90.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării investigațiilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: