image
Sursa foto: GettyImages

Micuțul de trei ani din Rezina care s-a intoxicat cu ciuperci, depistat pozitiv la COVID; Explicația spitalului

Clipe de coșmar pentru băiețelul de trei ani din Rezina care a stat în comă după ce s-a intoxicat cu ciuperci, iar mama și bunica acestuia au decedat. După ce și-a revenit din comă, micuțul a fost testat pozitiv la Covid-19 și transferat în secția Covid a spitalului „Emilian Coțaga”.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și a Copilului din municipiul Chișinău, Maxim Cazacu.

Potrivit acestuia, după ce copilul și-a revenit din comă se simțea mai bine dar a început să prezinte simptome suspecte de coronavirus, ulterior fiindu-i efectuat testul, a cărui rezultat a fost pozitiv.

După ce a fost testat pozitiv, la data de 13 iunie, micuțul a fost transferat la Spitalul „Emil Coțaga”, unde se află și acum. De două săptămâni este internat, iar în prezent starea lui de sănătate este mai bună”, a declarat Maxim Cazacu.

Cât despre sursa infectării a copilului, reprezentanții spitalului ne-au declarat că ar fi din extern, atât încât niciunul din angajații care au supravegheat copilul nu este infectat.

„Se presupune că era infectat și înainte de intoxicație, luând în considerație și perioada de incubație. Poate chiar a fost o acutizare a virusului în organism după ce copilul s-a intoxicat. Toți angajații care au contactat sunt trimiși în izolare.”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și a Copilului din municipiul Chișinău, Maxim Cazacu.

Amintim că băiețelul s-a intoxicat cu ciuperci la data de 10 iunie curent, împreună cu mama și bunica. Cele două femei au fost găsite fără suflare în casă, iar copilul a fost transferat în stare gravă la spital.

Noutăţile partenerilor

comentarii: