image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Șefii de la Sănătate nu descind în spitale raionale; „De aceea avem situații grave la spitalul din Soroca, Ștefan-Vodă”

Deputatul Lilian Carp i-a sugerat ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, să verifice acțiunile pe care le întreprind secretarii de stat de la ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Deputatul a sugerat că nu toate spitalele sunt verificate în ce măsură sunt pregătite, înainte de a deschide secții pentru bolnavii de COVID-19. Deputatul a relevat că săptămâna trecută s-a confruntat cu o situație în care aceștia au declarat că un spital este pregătit să primească bolnavi de Covid-19, fără să meargă să verifice situația la fața locului.

„Am o rugăminte pentru doamna Viorica Dumbărveanu, verificați acțiunile pe care le întreprind secretarii de stat. Mulți dintre ei nu ajung la fața locului în teritoriu, să vadă dacă sunt ori nu pregătite spitalele pentru a primi noi pacienți. V-am telefonat săptămâna trecută referitor la spitalul din Criuleni și a fost nevoie de intervenția Dvs pentru a putea aduce lucrurile la normalitate. Secretarul de stat a dorit să deschidă secția de primire fără să meargă la fața locului. Înțeleg că prim-ministrul, ministrul Sănătății, nu puteți ajunge la fiecare spital, dar secretarii de stat o pot face ca să se informeze, nu pur și simplu să dea indicații fără a vedea cât de bine este pregătit un spital. De aceea avem situațiile grave de la spitalul din Soroca, din Ștefan Vodă, din cauză că secretarii Dvs de stat nici n-au fost la fața locului și nu s-au ocupat de pregătirea nemijlocită a condițiilor pentru triere și a secției pentru internare” a conchis deputatul.

Amintim că spitalul raional Criuleni primește bolnavi infectați de coronavirus începând cu ziua de sâmbătă, 4 aprilie. Am încercat să aflăm opinia directorului spitalului, Sergiu Halipli, dar acesta a evitat să discute cu presa. Conducerea ministerului Sănătății deocamdată nu a comentat declarațiile făcute de deputatul Lilian Carp.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: