image
Sursa foto: paltformada.md

Andrei Năstase: Acum avem o șansă sigură de a reda Chișinăul și suburbiile sale locuitorilor

Acum avem o șansă sigură de a reda Chișinăul și suburbiile sale locuitorilor, a declarat candidatul unic al forțelor anti-oligarhice, pro-europene pentru funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, după ce au fost anunțate rezultatele turului întâi al scrutinului.

„Împreună cu Dvs am reușit să dejucăm scenariul pregătit de actualul regim. Acum avem o șansă sigură de a reda Chișinăul și suburbiile sale locuitorilor! Avem în față două săptămâni de muncă în care trebuie să convingem majoritatea absolută a locuitorilor municipiului Chișinău că avem obligația să salvăm capitala! Întâi de toate aș vrea să le mulțumesc tuturor locuitorilor care astăzi s-au prezentat la vot, indiferent de opțiunea lor politică. Este foarte important că oamenii au ieșit și au votat, asumându-și o opțiune politică. În al doilea rând, aș vrea să le aduc sincere mulțumiri celor care m-au susținut, celor care m-au votat și echipei care a muncit zi și noapte, fără pauză, cu dedicație, cu cea mai mare determinare. Fără aportul lor, acest rezultat era practic imposibil. Aș vrea să le mulțumesc în mod special partenerilor noștri, Maiei Sandu, echipei PAS, echipei PLDM, PPE, PNL și USR din România care au fost aproape și care ne-au ajutat să luptăm pentru interesele cetățenilor noștri. Marea noastră problemă a fost absenteismul. Implicarea insuficientă a cetățenilor în alegeri demonstrează că există o lipsă de încredere în cel mai important instrument al unei democrații: votul”, a spus Andrei Năstase.

În continuare Andrei Năstase a menționat că Platforma DA împreună cu partenerii săi are obligația să le redea oamenilor speranța că se poate, că va face cât de curând publică strategia pentru turul 2 și va oferi mai multe detalii despre cum vor fi utilizate cele două săptămâni pentru a reda Chișinăul locuitorilor săi.  

La rândul său, Maia Sandu a spus: „În turul doi alegerea este și mai clară: libertate în ciuda fricii, democrație în ciuda unui regim autoritar; corectitudine în ciuda hoției, schimbare în ciuda stagnării. Acum avem o responsabilitate și mai mare în fața copiilor noștri, a locuitorilor orașului Chișinău. Să facem ceea ce le cerem politicienilor de 27 de ani - să ne unim!”

Turul doi al alegerilor locale pentru Chișinău va avea loc pe 3 iunie 2018.

Noutăţile partenerilor

comentarii: