image
Sursa foto: Descopera

Bibliotecile publice devin platforme de informare în domeniul electoral

600 de biblioteci publice țară vor reprezenta o platformă neutră de educație și informare electorală pentru cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova.

Pe parcursul perioadei electorale, bibliotecile vor oferi spațiu pentru discuții și instruire, acces liber și gratuit la surse și platforme de informare online, precum și consultanță specializată în domeniu, transmite IPN.

Proiectul „Promovarea Informării Alegătorilor” este implementat de organizația independentă IREX, cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova, în colaborare cu Asociația Presei Independente și Asociația Presei Electronice din Moldova.

Într-un comunicat de presă remis de IREX, se menționează că acțiunea are loc în contextul aprobării de Parlament a noului sistem electoral și pornind de la rolul bibliotecilor publice în calitate de promotori ai educației civice.

În calitate de promotori ai educației civice în domeniul electoral vor evolua bibliotecarii din rețeaua bibliotecilor publice, care au beneficiat anterior de instruiri specializate oferite de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: