image
Sursa foto: Profimedia

Erling Haaland, hat-trick în 26 de minute și locul în istoria Premier League asigurat

După ce a reușit un hat-trick în victoria lui Manchester City contra lui Crystal Palace, 4-2, în etapa cu numărul 4 din Premier League, Erling Haaland (22 de ani) a repetat isprava și în duelul cu Nottingham Forest.

Atacantul norvegian ”a lovit” pentru prima dată în minutul 12, a reușit dubla 11 minute mai târziu, iar în minutul 38 și-a desăvârșit ”opera”. Astfel, Haaland a ajuns la nouă goluri în primele cinci runde din Premier League, record nemaiîntâlnit.

Potrivit site-ului de statistici Opta, Haaland este singurul fotbalist care a bifat această performanță, peste Mick Quinn și Kun Aguero, care au înscris de câte opt ori în primele cinci etape din Premier League.

"De aceea sunt aici, să întorc rezultatul atunci când este cazul. Da, a fost un sentiment foarte bun. Aveam misiunea de a obține un rezultat bun. Asta facem noi aici, asta este ceea ce a făcut City și ceea ce continuăm să facem. Am un sentiment bun", a declarat Erling Haaland, după cele trei goluri din meciul cu Crystal Palace.

Haaland înregistrase deja un record greu de egalat, înaintea jocului cu Nottingham Forest. Potrivit Who Scored, Haaland avea un gol marcat la fiecare 15 atingeri de minge în Premier League, lucru pe care nimeni altcineva nu l-a mai reușit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: