image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC: Dispoziție semnată de viceprimarul Grozavu privind mitingul PD; „IGP să acorde ajutorul necesar organizatorilor”

Partidul Democrat se pregătește să desfășoare o „întrunire social-politică” în scuarul din fața Parlamentului și din fața Președinției, rezervând acest spațiu pentru perioada 5 - 9 iunie, orele 8.00 - 23.00.

Potrivit unei dispoziții semnate de viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, cei de la PD urmează să instaleze o scenă, să aducă aparataj de sonorizare, bannere, tomberoane și blocuri sanitare.

Grozavu dispune că Inspectoratul General al Poliției să acorde „ajutorul necesar solicitat de organizatorul întrunirii pentru asigurarea ordinii publice”.

Totodată, IGP urmează să stopeze, dacă va fi necesar, circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Bănulescu-Bodoni.

Potrivit dispoziției, responsabili de întrunire sunt deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc și Iurie Cazacu.

Precizăm că, potrivit unor surse care au solicitat anonimatul, la ședința activului PD, care a avut loc duminică la complexul Vatra, s-a convenit ca pe 5 iunie să fie aduși 50.000 de oameni care să înconjoare Parlamentul și să forțeze deputații să-l voteze pe șeful PD, Vladimir Plahotniuc, în funcția de prim-ministru.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a negat că la Vatra s-ar fi discutat despre eventuale manifestații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: