image
Sursa foto: jurnal.md

Cu ce se laudă Ion Ceban la 100 de zile de mandat

Ion Ceban: „Nu am numărat câte deplasări am avut în 100 de zile, toate cheltuielile sunt publice și venim cu ceva din aceste deplasări, dacă ne întrebați de ce mergem. Da cum să nu mergem dacă ne invită?”

Ion Ceban, care în cele 100 de zile de activitate a fost mai mult prin deplasări decât la primărie, a prezentat astăzi raportul de 100 de zile, enumerând principalele obiective pe care le-ar fi realizat de când este în această funcție.

„Am obligat agenții economici să facă curățenie în jurul întreprinderilor pe care le dețin. Se conformează greu și sunt sancționați. Suntem în proces de consultări publice a unui nou regulament de salubrizare, în termen scurt va fi aprobat și pus în aplicare, încă nu avem toate pârghiile de a acționa”, a spus Ceban.

Primarul a menționat că municipalitatea a luat sub supraveghere și stația de epurare, iar până pe 1 martie responsabilii au termen să vină cu acțiuni concrete, un plan de acțiuni actualizat pentru lichidarea mirosului neplăcut.

Primarul s-a mai lăudat cu reparația mai multor străzi din capitală, deși recunoaște că se efectuează cu întârziere.

Cât despre amenajarea parcărilor în capitală, Ceban spune că sunt necesare circa 70 de milioane de lei și că ar exista niște investitori privați care ar putea să investească.

Primarul general s-a mai lăudat și cu „cel mai frumos Târg de Crăciun”. „Pentru prima dată am fost în centrul atenției presei internaționale și fotografii cu Chișinăul în straie de sărbătoare au fost peste tot”, a spus Ceban.

Ion Ceban a vorbit și despre deplasările multiple pe care le-a avut în cele 100 de zile de mandat. Acesta susține că nu le-a numărat și că toate cheltuielile pentru acestea sunt publice.

„Nu am numărat câte deplasări am avut în 100 de zile, toate cheltuilile sunt publice și venim cu ceva din aceste deplasări, dacă ne întrebați de ce mergem. Da cum să nu mergem dacă ne invită? Cât ne costă o deplasare, sunt lucruri de zeci sau de sute de ori mai măsurabile, și așa vom continua. Vom ajunge și la Bruxelles și Ankara, trebuie să beneficiem de atenție și lucruri bune. Nu contează de unde vin banii, mediu privat sau public. Noi muncim mult, sunt oameni în primărie care lucrează mult, nici sâmbătă, duminică nu ajung acasă”, a mai spus primarul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: