image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Cine ar putea fi premier într-un Guvern asumat de Platforma DA? Andrei Năstase a dezvăluit numele a doi potențiali candidați

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a menționat două nume a eventualilor candidați la funcția de premier într-un Guvern asumat de formațiunea pe care o conduce.

Andrei Năstase a menționat că Alexandru Slusari sau Igor Munteanu sunt două candidaturi pe care Platforma DA le ia în considerare pentru funcția de premier în Executivul pe care vrea să și-l asume partidul.

Potrivit lui Năstase, cei doi eventuali pretendenți la funcția de premier sunt „cei mai buni candidați posibili pentru respectiva funcție”.

În ce privește voturile necesare pentru demiterea actualului Guvern și învestirea unui nou cabinet de miniștri, liderul Platformei DA mizează pe votul a 60-70 de deputați pentru Guvernul pe care și-l asumă partidul. „Sper să voteze 60-70 de deputați pentru noua guvernare, pentru că să lași în haos țara este o crimă”, a precizat Năstase, în cadrul unei emisiuni.

Pentru demiterea actualului Guvern și pentru numirea altuia nou sunt necesare cel puțin 51 de voturi. Platforma DA are 11 mandate, iar PAS 15 are mandate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: