image
Sursa foto: Profimedia

Fotbalistul considerat "noul Cristiano Ronaldo", transferat în Premier League pentru 30 de milioane de euro

Clubul spaniol de fotbal Valencia CF l-a transferat pe atacantul portughez Goncalo Guedes (25 ani) la echipa engleză Wolverhampton Wanderers, după ce acesta a jucat în ultimele cinci sezoane la gruparea de pe Mestalla, cu care mai avea doi ani de contract, informează agenţia EFE.

Gruparea iberică nu a comunicat datele acordului în comunicatul său, dar presa face referire la o sumă de 30 de milioane de euro pe care echipa spaniolă o va primi în schimbul său şi care ar putea creşte în funcţie de anumite variabile.

Guedes a ajuns la Valencia în vara lui 2017 sub formă de împrumut de la PSG, iar în vara următoare clubul spaniol a devenit proprietarul său de drept pentru 40 de milioane de euro.

Într-un comunicat dat publicităţii, clubul i-a mulţumit pentru profesionalismul său şi i-a urat mult succes în viitoarea etapă a carierei sale, notează AGERPRES.

Goncalo Guedes este un produs al academiei celor de la Benfica și la 18 ani evolua alături de portughezi în grupele Champions League.

El a impresionat și a atras atenția presei din Europa după un meci jucat contra lui Atletico Madrid, în deplasare, și câștigat de lusitani cu 2-1.

Guedes a marcat un gol excepțional cu un șut de la distanță și a fost comparat datorită execuției sale, dar și a calităților, cu multiplul câștigător al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo.

Din păcate, Guedes nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, chiar dacă a avut unele prestații remarcabile la Valencia, însă accidentările și lipsa de constanță l-au făcut să nu-și atingă potențialul maxim.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: