Tragedia s-a produs în dimineaţa zilei de 23 iulie 2016, în oraşul Căuşeni, când inculpatul, care se deplasa, în stare avansată de ebrietate alcoolică, la volanul propriei maşini, s-a angajat într-o depăşire, tamponând mortal un biciclist care venea pe contrasens.

Victima avea 61 de ani şi pornise, în acea dimineaţă, la grădină.

Imediat după impact, şoferul a părăsit locul accidentului, deplasându-se la domiciliul rudelor sale din satul Chircăieşti, fiind, la scurt timp, reţinut. În urma testării alcooscopice, oamenii legii au constatat în aerul expirat de acesta o concentraţie de alcool de 0,72 mg/l.

Ulterior, pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, inculpatul a negat că s-ar fi aflat la volan, declarând că, de fapt, fratele său minor conducea maşina în momentul impactului, iar pentru a-şi promova versiunea, şi-a impus fratele să se autodenunţe organelor de drept.

Procurorii au verificat toate versiunile cazului, stabilind toate circumstanţele celor întâmplate, iar inculpatul - condamnat.

În vara anului trecut, pentru faptele imputate, instanţa de fond l-a condamnat pe conducătorul auto la patru ani şi trei luni, închisoare. Nefiind de acord această sentinţă, Procuratura a contestat-o, insistând pe o pedeapsă mai aspră.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.