image
Sursa foto: Getty Images

Arbitru de la Cupa Mondială, suspendat pe viață pentru trucarea unui meci

Federaţia de fotbal din Arabia Saudită (SAFF) l-a suspendat pe viaţă pe arbitrul Fahad Al Mirdasi, inclus de FIFA pe lista pentru Cupa Mondială din 2018, din cauza implicării sale în trucarea unui meci.

Al Mirdasi a mărturisit că s-a oferit să manipuleze rezultatul finalei Cupei Arabiei Saudite în favoarea echipei Al Ittihad, relatează SAFF, care a cerut FIFA să-i impună arbitrului o suspendare pe viaţă din fotbal şi să-l retragă de pe lista arbitrilor pentru Cupa Mondială 2018 din Rusia.

Arbitrul de 32 ani l-a contactat pe conducătorul lui Al Ittihad, Hamad Al-Senaie, care a transmis imediat mesajele de pe WhatsApp către oficialii SAFF şi aceştia au alertat autorităţile guvernamentale. Al Mirdasi a fost reţinut de poliţie şi a recunoscut că a solicitat mită pentru trucarea unui meci.

Al Ittihad a jucat sâmbătă cu Al Faisaly în finala Cupei Arabiei Saudite şi s-a impus în prelungiri, într-un meci arbitrat de englezul Mark Clattenburg, fost oficial în Premier League. Britanicul l-a înlocuit pe Al Mirdasi în ajunul finalei.

Arbitrul saudit, cu ecuson internaţional din 2011, a arbitrat anul trecut la Cupa Confederaţiilor din Rusia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: