image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

97 de cazuri noi de Covid înregistrate în RM; Numărul pacienților în stare gravă s-a redus de trei ori în ultimele 24 de ore

Republica Moldova a înregistrat 97 de cazuri noi de Covid și patru decese în ultimele 24 de ore. În timp ce ieri Ministerul Sănătății anunța despre înregistrarea a 81 de pacienți în stare extrem de gravă și a 11 pacienți, conectați la aparate de respirație asistată, azi Ministerul Sănătății anunță că avem doar 24 de persoane în stare extrem de gravă și 2 persoane conectate la aparate. În mod simțitor s-a redus și numărul pacienților din spitale, ieri figurau 450 de persoane, iar azi - 322.

Potrivit Ministerului Sănătății, din numărul total de cazuri, 2 sunt de import și au fost depistate la persoane revenite din Grecia.

În total au fost efectuate 2 768 de teste , dintre care 212 – teste Rapid - Antigen.

Numărul cazurilor de Covid în RM a ajuns la 262 044.

În total, în spitale sunt internate 322 de persoane confirmate cu infecția Covid, dintre care 24 în stare extrem de gravă, iar 2 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 135 persoane au fost vindecate. În total, 254 026 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de Covid se află 1028 persoane, iar 24 631 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre înregistrarea a patru decese noi. Este vorba de patru pacienți din municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia și Anenii Noi care sufereau de hipertensiune, diabet zaharat și hepatită.

Citeşte mai mult despre

comentarii: