image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

97 de cazuri noi de Covid înregistrate în RM; Numărul pacienților în stare gravă s-a redus de trei ori în ultimele 24 de ore

Republica Moldova a înregistrat 97 de cazuri noi de Covid și patru decese în ultimele 24 de ore. În timp ce ieri Ministerul Sănătății anunța despre înregistrarea a 81 de pacienți în stare extrem de gravă și a 11 pacienți, conectați la aparate de respirație asistată, azi Ministerul Sănătății anunță că avem doar 24 de persoane în stare extrem de gravă și 2 persoane conectate la aparate. În mod simțitor s-a redus și numărul pacienților din spitale, ieri figurau 450 de persoane, iar azi - 322.

Potrivit Ministerului Sănătății, din numărul total de cazuri, 2 sunt de import și au fost depistate la persoane revenite din Grecia.

În total au fost efectuate 2 768 de teste , dintre care 212 – teste Rapid - Antigen.

Numărul cazurilor de Covid în RM a ajuns la 262 044.

În total, în spitale sunt internate 322 de persoane confirmate cu infecția Covid, dintre care 24 în stare extrem de gravă, iar 2 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 135 persoane au fost vindecate. În total, 254 026 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de Covid se află 1028 persoane, iar 24 631 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre înregistrarea a patru decese noi. Este vorba de patru pacienți din municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia și Anenii Noi care sufereau de hipertensiune, diabet zaharat și hepatită.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: