image
Sursa foto: dcnews.ro

Un avion cu 28 de oameni la bord a dispărut de pe radare în Rusia

Un avion cu 28 de persoane la bord a dispărut marți în regiunea Kamceatka din Extremul Orient rus. Avionul, cu 22 de pasageri și 6 membri ai echipalului la bord, care zbura din orașul Petropavlovsk-Kamchatski spre localitatea Palana, nu a făcut o comunicare programată. Potrivit ministerului local al transporturilor, aparatul a dispărut și de pe radare.

O anchetă a fost lansată și o misiune de căutare este în desfășurare.

Două elicoptere au fost mobilizate pentru a căuta aparatul care, potrivit unor surse, ar fi putut să se prăbuşească în mare sau să se izbească de sol lângă o mină de cărbune de lângă Palana.

Rusia are de multă vreme o proastă reputaţie în ceea ce priveşte securitatea aviatică şi reguli de securitate lipsite de rigoare care au marcat în mod durabil sectorul aeronautic rus.

Cel mai recent accident grav datează din luna mai 2019, cu aterizarea forţată a unui Suhoi Superjet al companiei naţionale Aeroflot, care a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova. În accident au murit 41 de persoane, scrie Digi24.ro

În februarie 2018, un AN-148 al Saratov Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după decolare lângă Moscova, iar 71 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa. O anchetă a stabilit atunci că la originea accidentului a stat o eroare umană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: