image
Sursa foto: Getty Images

Chelsea, marea câștigătoare a Campionatului Mondial al Cluburilor! Echipa lui Tuchel a învins-o pe Palmeiras în prelungiri

Chelsea a învins Palmeiras cu scorul de 2-1 în prelungiri și este marea câștigătoare a Campionatului Mondial al Cluburilor.

Palmeiras putea deschide scorul în minutul 10, la șutul de la marginea careului al lui Rony, dar balonul a trecut pe lângă poarta lui Mendy.

Replica echipei antrenate de Thomas Tuchel a venit abia în minutul 16, când Mason Mount putea înscrie din lovitură liberă, dar balonul a trecut pe lângă poartă.

Dudu a avut șansa să marcheze în minutul 24, acesta a șutat puternic de la marginea careului, dar balonul a trecut puțin peste poarta lui Mendy.

Pe finalul primei reprize, Thiago Silva a avut o șansă foarte bună, atunci când a șutat de la marginea careului. Weverton, portarul celor de la Palmeiras, a avut o intervenție foarte bună și a respins balonul în afara terenului.

Scorul a fost deschis după pauză, în minutul 55. Hudson-Odoi a centrat foarte bine, iar Romelu Lukaku a trimis perfect cu capul din apropierea porții.

Două minute mai târziu, Christian Pulisic a irosit șansa de a face 2-0, atunci când a șutat pe lângă poartă.

Egalitatea a fost restabilită în minutul 64 de către Raphael Veiga, care a transformat lovitura de la unsprezece metri obținută după un henț în careu comis de Thiago Silva.

În minutul 73, Romelu Lukaku i-a pasat lui Christian Pulisic în interiorul careului, dar fotbalistul american a șutat puțin pe lângă poartă.

La sfârșitul timpului regulamentar, tabela de scor indica 1-1, astfel că a fost nevoie de două reprize suplimentare de prelungiri.

Chelsea a dat lovitura în cea de-a doua repriză a prelungirilor, în minutul 117, atunci când Kai Havertz a înscris de la punctul cu var. Centralul partidei a dictat penalty pentru Chelsea după un henț comis în interiorul careului de Luan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: