image
Sursa foto: agora.md

Platforma DA nu va înainta un candidat pentru alegerile din circumscripția Hâncești; Cum explică decizia

Platforma DA anunță că nu va înainta un candidat la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești. Și asta chiar dacă, săptămâna trecută, Biroul politic al formațiunii a decis să-l susțină la acest scrutin pe Mihai Druță, deputat în Primul Parlament al RM, semnatar al Declarației de Independență

Platforma DA a emis o declarație de presă în care își exprimă regretul că „partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019”.

Totodată, formațiunea consideră că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene.

Publicăm Declarația Platformei Demnitate și Adevăr cu privire la alegerile din circumscripția nr. 38

Platforma DA tratează alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38 cu mare responsabilitate și prin prisma necesității unității dreptei, inclusiv din perspectiva marilor confruntări politice programate pentru 2020. Chiar dacă studiile sociologice independente îl acreditează pe Andrei Năstase cu cele mai mari șanse de victorie în circumscripția nr. 38, Platforma DA a solicitat partidelor proeuropene identificarea unui candidat apartinic comun, ca prim test pentru următoarele bătălii politice la nivel național.
Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019.
Cu toate acestea, considerăm că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene.
Platforma DA rămâne fidelă principiilor sale și face un ultim efort pentru unitatea dreptei și a alianțelor sale tradiționale. Pornind de la aceste circumstanțe, Platforma DA, pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale.
Suntem profund convinși că miza adevărată a scrutinului în circumscripția 38 este testul pentru unitate. Rezultatul lui ne va ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta.
Pentru că propunerea noastră de a implica cei mai străluciți candidați ai diasporei în procesul alegerilor parlamentare parțiale pe circumscripții nu a dat roadele așteptate, ne vom consulta în continuare cu cetățeni asupra opțiunilor de a remedia această nedreptate pentru următoarele scrutine electorale.
Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie. În cazul în care partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat, vom îndemna alegatorii din circumscripția nr.38 să voteze persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate și demnitate, justiție și valorile democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea și pulverizarea voturilor și a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaționale și antireformatoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: