O dubă cu suporteri ai lui Napoli a fost blocată de rivali, iar pasagerii au fost atacați cu bâte, lanțuri și ciocane. Patru dintre cei implicați, fani ai lui Napoli, au fost înjunghiați. În timp ce fugea să scape, Daniele Belardinelli, suporter al lui Varese, în vârstă de 35 de ani, a fost călcat cu o mașină de teren închisă de la culoare de niște fani rivali.

Bărbatul, practicant de arte marțiale mixte și câștigător al câtorva competiții, a fost transportat de urgență la spitalul San Carlo și băgat direct în operație, însă nu a supraviețuit.

"Iubea fotbalul, dar nu am vorbit foarte mult pentru că eu țin cu Juventus, iar el, cu Inter. Nu știu ce să spun. Era un băiat minunat", a spus unchiul său.

Între timp, trei agresori au fost arestați, iar cercetările continuă cu studierea imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Autoritățile vor sa dea sancțiuni severe după această tragedie. "Avem informații că s-au infiltrat ultrași ai lui Varese și Nice. Situația este tragică și de neacceptat. Voi cere închiderea peluzei ultrașilor interiști până la 31 martie și interzicerea deplasărilor fanilor nerazzurro pe toată perioada acestui campionat", a anunțat Marcello Cardona, chestorul orașului Milano.

Nici președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, nu a rămas indiferent și a venit cu o măsură radicală:

"Luăm în calcul suspendarea campionatului. Trebuie să reflectăm la asta. Este vorba de o problemă de ordine publică și trebuie tartată ca atare, chiar și faptul de a mai juca sau nu", a explicat Gravina.