image
Sursa foto: Alexandru Pânzari//Facebook

În Armata Națională s-a finalizat prima etapă a campaniei de încorporare

Prima etapă a campaniei de încorporare în serviciul militar în termen în Armata Națională a avut loc în perioada 18-19 octombrie, curent.

Timp de două zile, circa 440 de recruți au fost încorporaţi în unitățile militare. Conform procedurii, tinerii au trecut comisia de expertiză medico-militară în cadrul comisiilor de recrutare-încorporare  raionale și municipale.

Ulterior, aceştia au fost repartizați în unitățile din garnizoanele Armatei Naționale, acolo unde vor urma un curs de instruire iniţială cu durata de patru săptămâni, după care vor depune jurământul militar.

În cea de-a doua etapă, care va avea loc în luna ianuarie 2022, în Armata Națională vor fi încorporați alți circa 600 de tineri.

De menționat că sarcina de încorporare în lunile octombrie 2021-ianuarie 2022 este de 1 050 de recruţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Naţională și 10 pentru serviciul militar cu termen redus. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri din 13 octombrie curent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: