image
Sursa foto: procuratura.md

Urmărirea penală a procurorului Popa pe cinci capete de acuzare, finalizată; În paralel e cercetat pentru îmbogățire ilicită

Procurorii anticorupție au terminat urmărirea penală în cauza penală privind învinuirea procurorului-șef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chișinău, Igor Popa, căruia i se impută săvârșirea a cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere.

Acesta este învinuit de faptul neincluderii intenționate a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum și la eliberarea și ulterior angajarea în funcție din ianuarie 2020, privind imobilele deținute de concubina acestuia, care reprezentau spațiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ținând cont de prevederile Legii 133/2016 privind declararea averii și intereselor personale.

Concomitent, în procesul punerii sub învinuire, în privința lui Popa a fost luată obligarea de a se prezenta în fața procurorului și a instanței de judecată.

În procedura procurorilor anticorupție în proces de investigare se află o altă cauză penală pornită în privința procurorului-șef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chișinău, învinuit pe faptul îmbogățirii ilicite.

În cadrul acestei cauze penale, la moment a fost dispusă efectuarea mai multor acțiuni de urmărire penală relevante pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului, care necesită un termen mai îndelungat de realizare, despre rezultatul cărora vom informa suplimentar opinia publică.

La această etapă, urmărirea penală este completă, sunt administrate probe suficiente, concludente și relevante în vederea întocmirii rechizitoriului și expedierii dosarului penal în instanța de judecată.

comentarii: